Het verborgen pad - Schrijverscollectief A t/m Z

Tijdens het theater- en schooljaar 2021/2022 is Coevorden de culturele gemeente van Drenthe. Het thema ‘Verbonden in Verhalen van onze cultuur’ sprak ons, vier schrijvers uit de voormalige gemeente Zweeloo, dusdanig aan dat we besloten om samen een verhaal te creëren.

Wij Jos Govaarts, Jeannette Hachmang, Claudia Stinne en Victor Vergeer, verenigden ons in het ‘Schrijverscollectief van A tot en met Z’, genoemd naar de dorpen Aalden en Zweeloo waar wij wonen én omdat wij als schrijvers de letters van het alfabet tot onze beschikking hebben om onze teksten mee te maken.

De afgelopen maanden hebben we gezamenlijk een boek geschreven. Waarbij iedereen een eigen verhaal, binnen het afgesproken thema, uitwerkte en we die verhalen door middel van gezamenlijke hoofdstukken tot één geheel bundelden. 

Ons reguliere repertoire is gemêleerd te noemen en gaat van non-fictie en fictie, sci-fi tot kinderboeken. Deze invloeden zijn terug te lezen in ‘Het verborgen pad’. Een boek dat daarmee voor een brede doelgroep aantrekkelijk is. We stapten allemaal uit onze comfortzone. Victor schreef namelijk tot begin dit jaar enkel in het Engels. Jeannette schreef voorheen kinderboeken en non-fictie, Jos koos voor een bijzondere vertelvorm en ik zelf schreef nog niet eerder een historisch verhaal. Lees in ‘Het verborgen pad’ hoe we deze twits hebben vormgegeven!

Het boek leidt vier wandelaars door de dorpen uit de voormalige gemeente Zweeloo en door diverse tijdsperiodes. De locaties en gebeurtenissen waarover we schrijven hebben een link met de dorpen uit de voormalige gemeente Zweeloo (waar wij allen wonen), maar zijn niet waargebeurd. 

Foto galerij

Klik op een foto voor vergroten

Korte synopsis

In ‘Het verborgen pad’ gaan vier wandelaars, die elkaar niet kennen, naar aanleiding van een mysterieuze brief met elkaar op stap.
Het boek leidt vier wandelaars door de dorpen uit de voormalige gemeente Zweeloo en door diverse tijdsperiodes. Wat zij meemaken is spannend, aangrijpend, romantisch en grappig.

Het betreft een fictief boek. Hoewel de verhalen een vleugje geschiedenis bevatten, ze zijn ontstaan uit onze fantasie! Locaties en gebeurtenissen hebben een link met de dorpen uit de voormalige gemeente Zweeloo, maar zijn niet waargebeurd!

Boekpresentatie tijdens de jaarlijkse Schildersdag & Open Monumentendag

In het weekend van 10 en 11 september 2022 krijgen Aalden en Zweeloo de kans om zich te presenteren tijdens het ‘pad in de kijker’ weekend. Dat is voor ons het ideale moment voor de boekpresentatie bij Grand Café Libo.

Wil jij hierbij zijn? Neem dan gerust contact met ons op!


Lees hieronder alles over het programma van het cultuurpad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.