Het verborgen pad - Schrijverscollectief A t/m Z

Tijdens het theater- en schooljaar 2021/2022 is Coevorden de culturele gemeente van Drenthe. Het thema ‘Verbonden in Verhalen’ sprak ons, vier schrijvers uit de voormalige gemeente Zweeloo, dusdanig aan dat we besloten om samen een verhaal te creëren.

Wij Jos Govaarts, Jeannette Hachmang, Claudia Stinne en Victor Vergeer, verenigden ons in het ‘Schrijverscollectief van A tot en met Z’, genoemd naar de dorpen Aalden en Zweeloo waar wij wonen én omdat wij als schrijvers de letters van het alfabet tot onze beschikking hebben om onze teksten mee te maken.

De afgelopen tijd zijn we een paar keer bij elkaar gekomen om te brainstormen over de verhaalopzet. Toen het grote raamwerk voor ‘het verborgen pad’ bedacht was zijn we ieder voor zich aan het schrijven gegaan.

Inmiddels zijn onze afzonderlijke verhalen grotendeels klaar en gaan we gezamenlijk het raamwerk schrijven waarin deze verhalen komen te staan.
 

Daarna volgt nog de stap van het verhaal verder afronden, samenvoegen, perfectioneren en dan zal het verhaal in juli geredigeerd worden door Sanne Visch

Korte synopsis

In ‘Het verborgen pad’ gaan vier wandelaars, die elkaar amper kennen, naar aanleiding van een mysterieuze brief met elkaar op stap.
Tijdens de wandeling over de route van ‘het cultuurpad’ door de dorpen van de gemeente Coevorden komen er allerlei verhalen bij de wandelaars bovendrijven. 

Het betreft een fictief boek. Hoewel de verhalen een vleugje geschiedenis bevatten, ze zijn ontstaan uit onze fantasie! Locaties en gebeurtenissen zullen een link met de dorpen uit de voormalige gemeente Zweeloo hebben, maar zijn niet waargebeurd! Gelijkenissen met waargebeurde feiten of personen berusten louter op toeval.

Boekpresentatie tijdens de jaarlijkse Schildersdag & Open Monumentendag

In het weekend van 10 en 11 september 2022 krijgen Aalden en Zweeloo de kans om zich te presenteren tijdens de jaarlijkse schildersdag/open monumentendag, wanneer de route van het cultuurpad door onze dorpen komt. Dat is voor ons het ideale moment voor de boekpresentatie bij Grand Café Libo.

Wil jij hierbij zijn? Neem dan gerust contact met ons op!

Lees hier alles over het programma van het cultuurpad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.