'Een leven op wielen' in de media

Linda.nl

Boekenpraat - podcast

Interview met Mischa Huijstee | 4 maart 2023

De Drentse Schrijverskring (DSK) heeft een vaste rubriek ‘de Drentse schrijftafel‘ waarin Mischa Huijstee langsgaat bij clubleden voor een video-interview.
Aan bod komt bijvoorbeeld hoe de werkplek van een Drentse schrijver eruit ziet. Idee, film en interview zijn van Mischa van Huijstee. De opnamen zijn – bijna – in 1 track gemaakt, uit de hand, met een mobieltje.

Coevorder Courant | Doorloper | 6 september 2022

Wil je dit artikel in je webbrowser lezen? Klik dan hier.

Dwarslaesie Magazine & Coevorden Cultureel

Klik op de carrousel voor grotere afbeeldingen

Wij Rollen | 4 mei 2022

 

Claudia omschrijft zichzelf als ‘iemand met vele gezichten’. “Ik schrijf heel graag, maar ik heb ook altijd met dieren gewerkt en momenteel werk ik als coach en als praktijkbegeleider. O ja, en ik heb tussen het schrijven door nog een huis verbouwd en meerdere opleidingen gevolgd.” Ze lacht.

Met al die verschillende passies is het niet gek dat het schrijven van ‘Een leven op wielen’ – ruim 480 pagina’s dik – even duurde. “Ik ben er in totaal vijftien jaar mee bezig geweest. Het idee voor het verhaal is denk ik ontstaan door een combinatie van mijn paardrijdachtergrond en een oom die een hersenbloeding kreeg. Ik dacht: hoe zou het zijn als je van de ene op de andere dag in een rolstoel terecht komt en niet meer kunt doen wat je het allerliefste deed? Daarnaast zag ik bij de revalidatie van mijn oom hoeveel impact zo’n gebeurtenis op iedereen om je heen heeft. Het is niet alleen een vreselijke overgang voor de betrokkene zelf.”

Wijrollen.nl – een platform voor mensen in een rolstoel – is een initiatief van HandicapNL

Lowlands 2013

Stichting Hulp Gehandicapten | 25 november 2021

Een foto van auteur Claudia Stinne met als inzet Een leven op wielen, haar debuutroman

Stichting Hulp Gehandicapten voorziet mensen met een beperking van een gezellige dagbesteding door evenementen en sociale activiteiten te organiseren. Het team van vrijwilligers zorgt ervoor dat iedereen een gezellige dag heeft.

 

Op hun geheel vernieuwde website is een interview met mij te beluisteren als podcast.

Cassata - RTV Drenthe | 18 september 2021

Op 18 september 2021 was ik te gast bij Cassata van RTV Drenthe.
Margriet Benak interviewde me ongeveer tien minuten over mijn debuutroman en de relatie met Salvador die eruit voortkwam.

Het interview is terug te luisteren! 
Scroll de tijdbalk tot ca. twee derde. Mijn deel begint na de muziek.

Coevorder nieuws

Naar aanleiding van de boekpresentatie met Meet & Greet bij de Read Shop in Coevorden verscheen op 26 oktober 2021 het artikel van Esselien de Groot in Coevorder Nieuws

Overige media

Het hele artikel van 6 februari 2022 is via de link te lezen

In dit blog vertel ik over mijn schrijfproces én de bijzondere manier waarop ik mijn vriend leerde kennen. Wat die twee met elkaar te maken hebben lees je in het blog

Bovenstaande link is alleen voor abonnees beschikbaar.
Zie de foto’s hieronder voor het volledige artikel.

Klik op de carrousel voor grotere afbeeldingen

Het ontstaansverhaal van mijn roman en meer over de relatie met Salvador die eruit voortkwam

Een artikel over de Indie Awards nominatie en publieksprijs voor ‘Een leven op wielen’

Lees via bovenstaande button de aankondiging voor mijn ‘meet & greet’ bij de Read Shop in Coevorden op 23 oktober 2021

 

Door de artikelen in Dagblad van het Noorden kwam ik in contact met één van de studenten die aan magazine ‘Gewoon’ werkte. Zij interviewde mij over mijn relatie met Salvador en schreef bovenstaand artikel

Queesten producties schreef een blog over schrijfwedstrijden. Moet je daar wel of niet aan meedoen om je als aanstormend talent te bewijzen? Ik leverde een kleine bijdrage.

Dagblad van het Noorden