Reviews

Uitgelicht! De recensie van Books and Words (Daniëlle Gemmel) ⭐⭐⭐⭐

Lees hier een deel van de recensie van Daniëlle Gemmel:

Drie redenen om dit boek te lezen:

  • Een: Je leest graag een waardevol verhaal gebaseerd op het echte leven.
  • Twee: Je leeft je graag in in de personages van een eerlijk verhaal met rauwe maar ook heel intense gevoelens .
  • Drie: De thema’s die aan bod komen, boeien je: dwarslaesie, verslaving, homoseksualiteit, depressie, rouw, verdriet om wat niet meer is, partnergeweld, huisgeweld, herbeleving, EMDR en liefde in moeilijke omstandigheden… maar vooral veel hoop en liefde.
Foto bij de recensie van Daniëlle Gemmel - Een leven op wielen tussen een voorjaarsbloembed

Instagram blogtour

Wie denkt dat er in Nederland amper nog gelezen wordt heeft zich nooit ondergedompeld in de wereld van #boekstagram…

Als je die hashtag volgt op Instagram kom je de wereld aan boekenbloggers tegen.

Ik vroeg in de zomer van 2021 (nog voor het boek uit was dus…) een tiental van hen om een recensie en zij leverden die!

Lees ze allemaal via de links hieronder (en dat kan ook gewoon als je geen Instagramaccount hebt, want ik link naar webpagina’s waar de blogs/recensies verschenen).

Silke van Perfecte buren houdt niet van boeken in de ik-vorm schrijft ze in haar recensie. Dit heeft haar leeservaring beïnvloedt: “Misschien had een auctoriële verteller hier een oplossing geboden, in plaats vanuit het verhaal vanuit, de voor mij toch wel vervelende ik-vorm, te vertellen.”

“Je merkt dat de schrijfster heel veel research heeft gedaan en voor mij toch een perfecte mix weet te vinden tussen de impact van het ongeluk en genoeg aandacht heeft voor het uitwerken van de verschillende personages en hun verhaal.”

Liefs een lezer stapte uit het reguliere genre (fantasy) en las ‘Een leven op wielen’ hoewel deze lezer niet zo veel heeft met het onderwerp. “Als lezer en boekenblogger vind ik dat ik mijzelf ook moet uitdagen om verhalen te lezen die ik normaal niet zo snel zou uitkiezen. … Claudia’s stijl leest lekker en makkelijk. Het wisselen van de perspectieven per hoofdstuk zorgt voor net dat beetje extra.”

Wie kan er nu mooier een recensie schrijven op de dag van publicatie dan Floor herself… FloorZorgt is tenslotte het platform waar ik al bijna 3 jaar voor blog! Een fragment van wat zij zegt: “Het boek is ontzettend beeldend en levendig beschreven, waardoor het verhaal zich als een film afspeelde in mijn hoofd.”

“De schrijfstijl zorgt ervoor dat je het boek vlot leest, je vliegt er doorheen. Korte en directe dialogen en steeds de wisseling van perspectief zorgen ervoor dat je wil blijven lezen en het verhaal voelt heel realistisch.”

Hannah heeft zelf moeten revalideren en heeft mijn boek dus met een ‘insider blik’ gelezen. Ze haalt er met haar eigen ervaring toch nét weer iets anders uit dan andere lezer. Hannah vindt ‘Een leven op wielen’ een aanrader!

“Het is een debuut dat bij je binnenkomt en ik vind het knap verwoord. Van deze schrijfster wil ik zeker nog een boek lezen.”

“Ik lees normaal niet zo vaak dit genre, dus vond het leuk om een keer iets anders te lezen. En dat heeft goed uitgepakt, ik vond het een heerlijk verhaal. … Je krijgt als lezer alles mee: de feiten, de emoties, alles. Je kan je daardoor heel goed verplaatsen in de personages en dat leest goed weg. “

“Het onderwerp is heftig, maar ook interessant. Je krijgt een duidelijk beeld van revalideren, verschillende soorten rouwen, verdriet, vriendschap, liefde. Het boek zit eigenlijk vol met allerlei (belangrijke) onderwerpen en is daarom zeker interessant om te lezen.”

“Stinne laat zien wat de impact van het ongeluk is op veel mensen en brengt dit op een mooie, integere manier in beeld. Ze schuwt daarbij geen enkel onderwerp: verslaving, depressie, homoseksualiteit. Maar ook: prille liefde onder lastige omstandigheden.”

Overige reviews

Tosca van So Many Pages ⭐⭐⭐⭐⭐

Lees hier een deel van de recensie van Tosca:
“Doordat we het verhaal vanuit meerdere perspectieven en dus ook vanuit meerdere meningen meekrijgen, komt het heel realistisch over.” … “Het is een origineel verhaal zonder clichés. Daarnaast is het prachtig op papier gezet en de titel is perfect gekozen.

‘Een leven op wielen’ is een aangrijpend verhaal over acceptatie, verwerking en lichtpuntjes in zware tijden. Dit verhaal is een dikke aanrader en krijgt van mij een welverdiende beoordeling van 5 sterren!”

&  

Sanne Visch - redacteur en corrector

“Het is gewoonweg een prachtig verhaal, met heel veel diepte. Je hebt een unieke invalshoek gekozen en het feit dat je het vanuit verschillende karakters beschrijft, vind ik erg sterk.
De impact van het ongeluk beschrijf je mooi. De grootse gevolgen, maar juist ook de kleinere dingen. Het dringt overal in door. En dat maakt het een heel boeiend verhaal. Dat daarnaast ook gewoonweg lekker leest.
Ik zou dit boek zo meenemen op vakantie.”

Saskia Kokkeel - auteur

Afgelopen maand mocht ik als één van de eersten ‘Een leven op wielen’ lezen.
Vanaf de eerste bladzijde word je in het verhaal gezogen.
De heftige gebeurtenissen worden verteld zonder dat het drama ‘over the top’ is. Auteur Claudia Stinne houdt de lezer met beide benen op de grond.
De wisselende perspectieven zorgen voor vaart in het verhaal en maken dat je meeleeft met de personages. Het verhaal, en met name Mathijs, blijft in je hoofd zitten. Mathijs is iemand van wie je gaat houden en voor wie je wilt dat alles goed komt.
Het is Claudia gelukt om de verschillende verhaallijnen op een prachtige manier met elkaar te verbinden en de cirkel rond te maken. Het is een boek waar je in blijft lezen.

Margaretha Hoogeveen - meelezer

“Een wereld op wielen” heeft mij écht geraakt. Het verhaal begint heftig en daardoor ben je meteen geboeid.
Bijna iedereen heeft in zijn omgeving wel íemand, die een ongeluk, beroerte oid heeft meegemaakt. In dit boek kun je, van binnenuit meevoelen wat voor impact zoiets heeft op een mensenleven EN op zijn naasten. Daardoor las ik af en toe met de tranen in mijn ogen.
De hoofdpersoon Mathijs en zijn vriendenkring hebben veel moeilijkheden te overwinnen en dat doen ze op een manier die respect afdwingt. Daardoor blijf je nieuwsgierig over hoe het verdergaat.
Je wilt doorlezen, maar je vindt het jammer als het boek uit is.
Dus Claudia, graag een vervolg want Mathijs en zijn vrienden voelen als dierbaren voor mij.

Bovenstaande én andere reviews over 'Een leven op wielen' lees je via deze platforms

Hebban is een groot lezers platform waar waarderingen (1 tot en met 5 sterren) én recensies achtergelaten kunnen worden.

Bekijk wat er over ‘Een leven op wielen’ gezegd wordt via de onderstaande button en laat vooral na het lezen ook jouw waardering en recensie achter!

Ook op Bol.com worden al veel reviews ingevuld!

Laat hieronder jouw eigen recensie achter

Het zou fantastisch zijn als je wil vertellen hoe jij het lezen van ‘Een leven op wielen’ hebt beleefd.
Laat ook vooral een recensie achter op Bol.com en/of Hebban om andere geïnteresseerde lezers te laten weten dat dit boek een aanrader is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.