Over de auteur

Hallo, mijn naam is Claudia Stinne en ik ben de auteur van ‘Een leven op wielen’.

Auteur
Als je benieuwd bent hoe ik tot dit verhaal ben gekomen kan ik je aanbevelen dit blog te lezen over het proces van het schrijven van dit boek én… hoe dat tot mijn huidige relatie leidde.

Over mijn debuutroman valt hier op deze website al genoeg te lezen denk ik. Heb je bijvoorbeeld de proloog al gelezen?


Dat ik van schrijven hou lijkt me nogal logisch. Voor mij is het schrijven van deze roman geweest als een wedstrijd waaraan vele trainingsuren vooraf gingen. Het schrijven, schaven en schrappen aan de roman zelf, maar daarnaast ook heel veel losstaande oefening. Ik zit bijvoorbeeld bij een schrijfclub om te oefenen met allerlei technieken, zoals Freewriten bijvoorbeeld. Zet je pen neer en schrijf alles wat er in je opkomt, zonder te stoppen, zonder op grammatica en zinsbouw te letten, puur om je schrijfstem te ontwikkelen. In dat clubje lezen we die opdrachten aan elkaar voor. Daarnaast doe ik regelmatig een (digitale) schrijfsessie met één van mijn schrijfvriendinnen. Dan geven we elkaar korte opdrachtjes tijdens de sessie of ‘huiswerk’ voor grotere opdrachten. Ik deed ook mee aan enkele schrijfwedstrijden. Super leuk en ik durf onderhand ook te beweren dat het oefenen zijn vruchten heeft afgeleverd, want ik merk dat door al die training mijn techniek veel beter is geworden.


Op mijn werk viel het op dat ik van schrijven hou, nog voor ik dat openlijk durfde te vertellen (want dat voelde als zo’n grote stap) en op die manier kwam ik via via als blogster van het eerste uur bij Floorzorgt.nl een platform voor en door zorgmedewerkers. Om de week op donderdag verschijnt daar een blog van mijn hand. Ook via Zettje voor het leven kan je elke maand een nieuw blog lezen. 
 

Daarnaast heb ik me na een oproepje in 2019 als vrijwilliger gemeld bij patiëntenvereniging Dwarslaesie Organisatie Nederland en sindsdien schrijf ik vier keer per jaar een artikel voor hun Dwarslaesie Magazine.

Beroep
Misschien ben je ook gewoon benieuwd wie ik verder ben, naast schrijver…
Ik kan daar eigenlijk geen kort antwoord op geven. Een duizendpootje is wellicht nog het meest passend.

Zoals je uit het voorgaande kon opmaken werkte ik jarenlang als operatieassistent. Daarnaast werd ik in 2016 praktijkopleider, in die rol kreeg ik de leerlingen van het operatiekamercomplex onder mijn hoede en sinds januari 2021 ben ik ‘alleen nog’ actief als praktijkopleider. De taken en werkzaamheden namen steeds verder toe en ik kon in drie dagen per week niet op beide vakgebieden bekwaam blijven.
Mijn hart lag meer bij het regelen, plannen en organiseren dan bij het zelf op OK staan, dus was die keuze makkelijk gemaakt.

In 2020 startte ik daarnaast mijn eigen bedrijf Gezonde Spanning Coaching, waar ik als gedragscoach en leefstijlcoach werk. De aanleiding was mijn eigen afvaltraject. Ik viel 12 kg  af en daarna stabiel op gewicht gebleven, door mijn eetpatroon onder de loep te nemen. En dan niet in de meest gebruikelijke vorm: het schrappen van allerhande voedingsmiddelen uit mijn eetpatroon. Maar juist door te kijken naar het waarom. Vaak zit er namelijk enorm veel achter.
Als je alleen functioneel eet (starten wanneer je honger hebt en stoppen bij verzadiging) zal je vermoedelijk niet te zwaar worden of zijn. Veel vrouwen leren zich – juist door op dieet te gaan – allerlei vreemde patronen aan die niet bij hun lichaam passen. Samen met hen neem ik onder de loep wat erachter zit en hoe ze komen tot hun ideale eetrelatie en daarmee tot hun ideale gewicht. Als je daar meer over wil weten verwijs ik je naar mijn website.

Overig
Ik woon samen met mijn vriend Salvador (die ik dus leerde kennen vanuit de research voor ‘Een leven op wielen’; hij was als ervaringsdeskundige mijn vraagbaak over alles rondom dwarslaesies, vandaaruit werden we vrienden en later geliefden, lees hier alles over via deze link). We zijn bewust kinderloos en hebben twee katten.
Wij spelen graag bordspellen met vrienden. Ticket to Ride, Sint Petersburg en Pandemic zijn momenteel favoriet. We houden van lang tafelen, kletsen en Bourgondische gezelligheid.
Zodra het corona-technisch weer mag gaan we heel graag naar jaren 50’s of 30’s themafeesten en we smachten ernaar om op reis te gaan.

Mijn hobby’s zijn lezen en luisteren naar luisterboeken. Dat doe ik graag wandelend, tijdens het autorijden of in bad. Verder ontspan ik graag met (power) yoga, doe ik aan Bootcamp en ga ik naar HIIT lessen.

Vroeger reed ik zeer fanatiek dressuur, gaf ik paardrijles en werkte ik als dierenartsassistente.