Over de auteur

Hallo, mijn naam is Claudia Stinne en ik ben de auteur van ‘Een leven op wielen’.

Auteur
Als je benieuwd bent hoe ik tot dit verhaal ben gekomen kan ik je aanbevelen dit blog te lezen over het proces van het schrijven van dit boek én… hoe dat tot mijn huidige relatie leidde.

Over mijn debuutroman valt hier op deze website al genoeg te lezen denk ik. Heb je bijvoorbeeld de proloog al gelezen?

Voor mij is het schrijven van deze roman geweest als een wedstrijd waaraan vele trainingsuren vooraf gingen. Het schrijven, schaven en schrappen aan de roman zelf, maar daarnaast ook heel veel losstaande oefening. Bijvoorbeeld bij een schrijfclub, door het meedoen aan schrijfwedstrijden en met schrijfvriendinnen. Door alle trainingsuren en de feedback die ik kreeg ben ik een bekwamere schrijver geworden!

Op mijn werk viel het op dat ik van schrijven hou, nog voor ik dat openlijk durfde te vertellen (want dat voelde als zo’n grote stap) en op die manier kwam ik via via als blogster van het eerste uur bij Floorzorgt.nl een platform voor en door zorgmedewerkers.
Ook via Zettje in de goede richting kan je elke maand een nieuw blog lezen.  


Daarnaast heb ik me na een oproepje in 2019 als vrijwilliger gemeld bij patiëntenvereniging Dwarslaesie Organisatie Nederland en sindsdien schrijf ik vier keer per jaar een artikel voor hun Dwarslaesie Magazine.

Beroep
Naast schrijver ben ik ook coach. In 2020 startte ik  mijn eigen bedrijf Gezonde Spanning Coaching, waar ik als gedragscoach en leefstijlcoach werk. Als je daar meer over wil weten verwijs ik je naar mijn website.

Overig
Ik woon samen met mijn vriend Salvador (die ik dus leerde kennen vanuit de research voor ‘Een leven op wielen’; hij was als ervaringsdeskundige mijn vraagbaak over alles rondom dwarslaesies, vandaaruit werden we vrienden en later geliefden, lees hier alles over via deze link). We zijn bewust kinderloos en hebben twee katten.
Wij spelen graag bordspellen met vrienden. Ticket to Ride, Sint Petersburg en Pandemic zijn momenteel favoriet. We houden van lang tafelen, kletsen en Bourgondische gezelligheid.

Mijn hobby’s zijn lezen op papier en via luisterboeken. Dat luisteren doe ik graag wandelend, tijdens het autorijden of in bad. Verder ontspan ik graag met (power) yoga, doe ik aan Bootcamp en ga ik naar HIIT lessen.

Vroeger reed ik zeer fanatiek dressuur, gaf ik paardrijles en werkte ik als dierenartsassistente.