Een boek in wording

September 2020 - Herschrijf-fase nadert zijn eind

Aan de hand van de feedback van twee meelezers kwam ik tot mooie inzichten.

Ik voegde flashbacks aan het verhaal toe om de hoofdpersonen beter te leren kennen voor ‘alles veranderde’ en door het experimenteren met ‘de tijd’ kwam ik er gaandeweg achter dat het verhaal spannender las in de tegenwoordige tijd.

Ik besloot ook om het volledige perspectief om te gooien van de derde persoon (hij/zij) naar de eerste persoon (ik).

Al met al een flinke klus, maar het zorgde voor een veel sterker verhaal, zeker ook omdat het rigoreuze herschrijven me uitnodigde om te schaven en schrappen. Dat was noodzakelijk, want het verhaal was écht te lang in de eerste versie.

Om incontinuïteitsfoutjes eruit te filteren liet ik de nieuwe versie even rusten voor ik er zelf een laatste keer doorheen ging. Herlezen als alles vers in je geheugen zit is minder wenselijk.
Zo duurde het ongeveer een jaar om mijn roman om te vormen. In september 2020 ging één van de meelezers nogmaals door mijn manuscript om alle veranderingen te beoordelen.

Mijn intentie was om na haar feedback het proces van ‘Self publishing’ te laten losbarsten… 

Mei 2021 - De werkelijke doorstart

Ik had het aangepaste verhaal aan mijn meelezer gegeven en in de tijd dat zij ging herlezen richtte ik mijn coachbedrijf op.

Kennelijk leer ik het nooit.
Ik denk nog steeds dat ik dingen even kan doen. Even verbouwen, even een studie doen, even een bedrijf opstarten en ga zo maar verder. Die dingen blijken keer op keer veel meer tijd (en/of energie) te kosten dan ik vooraf denk. Alles bij elkaar heeft het schrijfproces van mijn debuutroman daardoor heel wat jaren gekost. Maar… Ik ben wel super content met het resultaat!

Bij de Schrijfkamer leerde ik begin dit jaar een nieuw schrijfmaatje kennen en zij heeft ‘Een leven op wielen’ eind april in drie dagen uitgelezen. Ze was zeer positief over mijn verhaal. Mede door haar enthousiasme heb ik het verdere proces opgepakt.
Beter laat dan nooit. Er is namelijk geen beter moment dan NU, dat vertel ik mijn coachklanten altijd en daar ben ik volledig van overtuigd.

Dus… ik heb de koe bij de horens gevat en begin mei had ik ik een kennismakingsgesprek met Sanne Visch van Pen & Inkt die voor mij de eindredactie gaat doen.

De komende tijd zal ik op de blogpagina geregeld wat over mezelf vertellen en half juli geef ik een update over het verdere proces rondom de publicatie van mijn roman, want het is nog een kwestie van de puntjes op de i en dan gaat de boel gedrukt worden! Vanaf nu komt er geen vertraging meer. Alles is opgestart, in gang gezet en uitgedacht!

Mijn debuutroman is nu al te koop in de pre-sale en vanaf 15 oktober 2021 start de verzending.
Super spannend en erg leuk. Ik kijk er naar uit.

Juni 2021 - Presale van start en media aandacht

Nog terwijl Sanne Visch van Pen & Inkt de eindredactie aan het doen is barstte de publiciteit rondom mijn debuutroman al los!

Ik lanceerde mijn boek in mijn eigen netwerk met een heuse avond ‘Whatsapp-spam’. Ik was van 18.00-23.00u bezig om iedereen in mijn adresboek een berichtje te sturen met het heugelijke nieuws dat mijn debuutroman vanaf 16 oktober verkrijgbaar is en dat de pre-sale via mijn eigen webshop al was gestart.

Daarbij deelde ik ook het verhaal over het ontstaan van deze roman en wat het me al heeft opgeleverd (spoileralert: mijn relatie met Salvador) via dit blog wat ik voor FloorZorgt over dit onderwerp schreef . Het aansprekende verhaal werd opgepikt door de redacteur van OEK (het lokale krantje Oes Eig’n Kraantien van Aalden, Zweeloo, Benneveld, Meppen en Wezup) en doorgestuurd naar de NDC mediagroep, waardoor het verhaal al diezelfde week terecht kwam in het Dagblad van het Noorden (zie de foto’s hieronder voor het volledige artikel, klik op de carrousel voor grotere afbeeldingen).

Meer media aandacht is mij al toegezegd. Zo zal ik in september bij RTV Drenthe over mijn boek mogen vertellen. 
Meer info volgt!

Juli 2021 - Redactiefase glansrijk doorlopen

 

De afgelopen weken stonden voor mij in het teken van mijn manuscript. Sanne Visch van Pen & Inkt startte eind juni met de eindredactie en zij ging grondig door mijn verhaal. Alle spelling & grammatica, de interpunctiefoutjes en onduidelijkheden op zinsniveau heeft ze voor mij uitgeplozen en aangemerkt. Ik kon dat vervolgens per week aanpassen, ingaan op haar opmerkingen en vragen stellen.
Een superfijne werkwijze en het resultaat mag er zijn! Wauw, mijn verhaal is 100% af! Niks meer aan doen. Wat een bijzonder gevoel na vele jaren ‘knutselen’ aan dit project.

Ik ben eerlijk gezegd erg trots op de feedback die ik van Sanne kreeg en die deel ik dan ook graag met je:

“Het is gewoonweg een prachtig manuscript, met heel veel diepte. De impact van het ongeluk beschrijf je zo mooi.

De grootse gevolgen, maar juist ook de kleinere dingen. Het dringt overal in door. En dat maakt het een heel boeiend verhaal. Dat daarnaast ook gewoonweg lekker leest. Ik zou dit zo meenemen op vakantie.”

 

Juli 2021 - Drukproces van start

Maandag 19 juli ging ik naar Deventer om met de drukker alle vervolgstappen te finetunen, te bekijken welk papier gebruikt zal worden en om het verdere tijdspad te bespreken.

Ik kan alvast verklappen dat ik de lancering eerder verwacht!
4 Oktober lijkt namelijk haalbaar en wat mij betreft is er geen betere datum voor de release, want op die dag gebeurt het ongeluk waaromheen mijn hele boek draait…


Als jij in de pre-sale al een boek hebt gekocht (en dat is nog steeds mogelijk), dan kun je jouw gesigneerde exemplaar wellicht nóg eerder verwachten.
Kortom: hou mijn website en social media in de gaten voor verdere updates!

Boek met kaart van Boekengilde

September 2021 - Drukproef goedgekeurd

Inmiddels is het binnenwerk opgemaakt, zijn de finishing touches aan de cover gedaan en heb ik zowel de digitale printproef als de fysieke drukproef goedgekeurd. Met andere woorden: het hele voorbereidende traject is doorlopen!


Op dit moment wordt het boek werkelijk gedrukt! De eerste oplage is dus aanstaande…
Superleuk en erg spannend.
Binnenkort hou ik mijn eerste echte exemplaar vast. Ik kan niet wachten! 

Wil je zien hoe de ‘unboxing’ van de drukproef verliep…?
Kijk dan onderstaande video.

Oktober 2021 - De boeken arriveren!

Op 30 september is het zover… Mijn deel van de eerste oplage (totaal 500 stuks) arriveert bij mij thuis. Zodat ik de boeken die ik in de pre-sale verkocht (101 van de 200) kon inpakken en versturen.


Bekijk deze eerste dag met ‘mijn tweeling’ – genaamd hardcover en paperback – in onderstaande video samenvatting…

Spoiler alert: er vloeien tranen! 😉